Stikkord

, , ,

Nå begynner det virkelig å bli interessant. Jeg ba Bing, i Edge, om å oppsummere min doktoravhandling (!) og det gjorde den med bravur!

Doktoravhandlingen handler om barn og unge som lærer seg selv programmering på fritiden. Den bruker klassisk grounded theory som metodologi og situert læring som teoretisk perspektiv. Den har som mål å utvikle kunnskap om kodernes lærings- og identitetsutfordringer. Den baserer seg på data fra The Gathering, en stor datatreff i Norge, samt spørreundersøkelse og intervjuer. Den finner at kodernes hovedutfordring er å være oversette talenter, det vil si at de ikke blir anerkjent eller støttet av skolen eller samfunnet. Den viser hvordan de løser denne utfordringen gjennom livsplanlegging, som innebærer å skape sin egen vei i livet fra å være gamere til å bli kodeeksperter. Den diskuterer også implikasjoner for pedagogisk praksis og forskning.

(Hagelia, 2023)
Oppsummering av doktoravhandling

Men det som virkelig gir krutt i kassa her for en akademiker er å få en oppsummering av artikkelen som er på et språk man faktisk ikke kan.

Er dette nederlandsk tru? Det klarte den ikke å svare på…