Presentasjoner

PowerPoint
Morsom nybegynneropplæring.

Veiledning i Powerpoint og skjulte_lysbilder – Høgskolen i Vestfold

280Slides:   er et online presentasjonsverktøy ala PowerPoint. Bruksanvisning s.21

SLIDESHARE
Publisering av dine presentasjoner slik at de ligger åpent på nett. http://www.slideshare.net/
Slideshare – Presentasjonpublisering – veiledning Høgskolen i Vestfold
EVA 2.0 har en god gjennomgang og innføring.
Hvordan bruke Slideshare effetktivt: Gjemmesiden
Del&Bruk har også en fin side om dette verktøyet.

PhotoStory
Last ned MS PhotoStory – lag film av bilder og sett inn lyd og tekst
PhotoStory – veiledning, og enda en veiledning (film) Krever gyldig Windows-lisens. Du finner Leif Harboes «PhotoStory skritt for skritt» her.

YouTube– Filmpublisering – veiledning Høgskolen i Vestfold

Slide Rocket Et spennende nettbasert alternativ til Keynote (Mac) og Power Point

www.shapecollage.com Her kan du lage collage av fotografiene dine på få minutter. Morsomt & enkelt.

Prezi– et annerledes presentasjonsverktøy som gir større frihet formmessig. Nedlastbare Flash-baserte filer som kan inkludere tekst, video, lyd og pdf. Introduksjonsfilm finnes her. Mange gode ideer til bruk av Prezi finner du her. Her er også en liten presentasjon laget på 5 minutter av Adoph Tidemand

Scrapblog er en blanding mellom såkalt scrapbooking og blogging. Scrapbooking er opprinnelig en amerikansk hobby som enkelt forklart går ut på å lage fotoalbum som er mer enn bare bilder. Her kan brukerne lage Flash-baserte slideshows ved å kombinere bilder, tekst, tegn, skygger, rammer og illustrasjoner. Resultatet er morsomme og forseggjorte presentasjoner, som skapt til å deles med andre. (Kilde Aftenposten)

Screenr – skjermbildevideo. Gratis. Enkel.

Soundslides – skapt til å kunne kombinere bilder med lyd, brukt mye av journalister på nett (The Guardian bruker det flittig). Kommersielt.

Mindomo

Mindomo er et bra verktøy for å lage digitale tankekart. Fleksibelt og bra.
http://www.mindomo.com/view.htm?m=a57df281ffd14caeb7eb590f41190e7f

Alternative presentasjonsapplikasjoner

http://www.vuvox.com/ en morsom applikasjon til presentasjon av stoff – bør prøves! Fortell en historie sidelengs. Et godt eksempel ser du her.

http://voicethread.com/ en annen morsom applikasjon som bør prøves. Denne kan du bruke bilder fra Fickr og legge til lyd og film

GoAnimate

GoAnimate er et morsomt verktøy for animasjon av for eksempel historier, dikt etc. Man kan velge mellom en mengde forhåndsdefinerte maler, eller laste opp sine egne.

Eksempel på elevarbeid:
http://goanimate.com//api/animation/player?utm_source=embed
Laget av Nikolai, Karoline, Diana og Marianne, Sandvika vgs. Basert på lyrikk av Jan Erik Vold, og inngår i en større presentasjon av dette. Du finner også noen gode eksempler på elevarbeider på Leif Harboes wiki.

Glogster

Glogster lar elevene lage en montasje omkring et emne, et dikt, en periode etc. En slik «plakat» kan brukes i stedet for tradisjonelle veggaviser. Det er mulig å legge inn bilder, lyd, film og musikk. Det ferdige produktet kan publiseres (embeddes) på en blogg eller annen nettside. Passer for alle mellom 9 og 99 år!

Eksempel: Alexandras svar på en oppgave om å lage en «glogg» med en person hun ser opp til: Tom Ford.

Pedagogisk tisp: Å lage plakater med faglig innhold er et godt gammelt triks. Det kan også gjøres digitalt med innslag av lyd og levende bilder, og dette synes elevene mine er veldig spennende. Jeg har brukt tjenesten «Glogster», og har opplevd et stort faglig engasjement fra elevene når vi har brukt dette. (Ped.IKT Telemark)
Glogster EDU – klasseromsversjonen av Glogster – lar deg administrere elevkontoer.

Wordle

wordle.png

Wordle er et visualisjonsverktøy som kan brukes til å lage oversikter over stikkord som definerer tekst, nettsider osv. Kan for eksempel fungere veldig fint som igangsetter av en samtale omkring en novelle. Avisartikler kan legges inn for å lage oversikt over viktige stikkord for elevene, sliks om jeg har gjort i dette eksempelet for å prøve å trekke ut essensen av en kronikk i bt om internett og blogging 30.12.08. Dette har allerede vært prøvd med stort hell på skolen vår i samfunnsøkonomi, læreren bak denne ideen heter Anne Cathrine Gotaas. Se også mer på bloggen min.

Dipity

Dipity er et flott tidslinjeverktøy til bruk i historie, samfunnsfag og norsk for å nevne noe. Man må registrere seg som bruker, men det er gratis. Det er enkelt å legge til tekst, lyd, bilder og video på tidslinjen, og den kan redigeres av flere samtidig. Under ser du en tidslinje om norsk språkhistorie fra 1800-tallet.
http://www.dipity.com/Ingwii/Norsk_sprakhistorie_1800_tallet/embed_tl
Se tidslinjen som er laget for å dokumentere 22.juli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s